معدنکاری سبز در دانشگاه تهران

95.12.24

سرسبزترین رویداد دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران

طی مراسمی با حضور دکتر محمود کمره­ ای (ریاست دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران)، دکتر محمود شاه آبادی (مدیر امور آموزشی پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران) و جمعی از اساتید دانشکده مهندسی معدن و دانشکده مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی دانشگاه تهران،  مراسم افتتاح " گلخانه تحقیقاتی معدنکاری سبز" در  هفته درختکاری در پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران برگزار گردید.

معدنکاری سبز رویکردی معتدل در قبال مشکلات صنعت معدن است به گونه­ای که بهترین شرایط، از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و زیست­ محیطی، در صنعت معدن و صنایع وابسته حاکم شود. معدنکاری سبز در تلاش است تا در عین توجه به نیاز جوامع و در نظر گرفتن معیارهای زیست محیطی، بهترین شرایط را برای تحقق اهداف شرکتهای معدنی و تداوم تولید ایجاد کند.

دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه پیشرو در زمینه توسعه پایدار با ایجاد گرایش محیط زیست معدنی در سال­های اخیر تلاش کرده است تا رویکرد حفظ تولید و معدنکاری در عین توجه به مؤلفه های زیست محیطی را در دستور کار قرار دهد.

"گلخانه تحقیقاتی معدنکاری سبز" و آزمایشگاه تحقیقاتی هیدروژئولوژی و محیط زیست معدنی دانشگاه تهران به سرپرستی دکتر فرامرز دولتی ارده‌جانی، برای اولین بار در ایران زمینه لازم را برای انجام تحقیقات کاربردی در خصوص استفاده از گیاهان به منظور گیاه پالایی مناطق آلوده معدنی، معدنکاری با گیاه، شناسایی گونه های گیاهی بومی مناطق آلوده با هدف استفاده در پاکسازی، ایجاد خواهد نمود. همچنین پروژه تحقیقاتی مشترکی میان دانشکده مهندسی معدن و دانشکده مهندسی نقشه برداری دانشگاه تهران در زمینه استفاده از پهپاد و فناوری سنجش از دور در  شناسایی گونه­ های گیاهی مناطق آلوده معدنی در حال انجام می باشد.